Laatst heb ik deze succesvolle combinatie op tafel gezet. Chorizo en tuinbonen gaan heel goed samen, en onder andere de komkommer geeft juist weer wat frisheid aan deze salade.
COMBINATIES
- falafelballetjes met tahin-honingdip (klik hier)
- lamsworstjes/lamsburger met yoghurt-muntdressing (klik hier)
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- ui, knoflook, chorizo en peterselie: chili con carne (klik hier)
- de halve avocado, halve komkommer, pitten en eventueel nog overgebleven peterselie: te gebruiken voor een salade, denk aan de bulgursalade (klik hier)
- de halve avocado, halve komkommer en pitten: salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
- paprikapoeder, oregano kruiden, balsamico: deze producten zijn langer houdbaar en komen altijd wel weer van pas in de keuken.
Bereidingswijze chorizo tuinbonensalade
april 17, 2018
: 2 à 3 porties
: 15 min
: 10 min
: 25 min
: Makkelijk
Ingredients
- Halve chorizo (ongeveer 110 gram)
- 200 gram tuinbonen (uitlekgewicht 130 gram)
- Een wat grotere tomaat
- Halve komkommer
- Halve avocado
- Halve rode ui
- Halve knoflookteen
- 2 takken peterselie
- Grote hand vol pijnboompitten of een combinatie van pijnboom- en zonnebloempitten
- 1½ eetlepel olijfolie om mee te bakken
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Zeezout
- Zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde oregano kruiden
- ½ theelepel paprikapoeder
Directions
- Step 1 Snijd de chorizo, tomaat, avocado en geschilde komkommer in blokjes.
- Step 2 Leg de halve rode ui met de platte kant op de snijplank en met de voor- of achterkant naar je toe. Snijd de ui verticaal door zessen en snijd de ui vervolgens horizontaal dicht op elkaar in reepjes. Zo krijg je kleine ringen.
- Step 3 Pers de knoflook in een knoflookpers.
- Step 4 Spoel de tuinbonen af.
- Step 5 Hak of snijd de peterselie fijn.
- Step 6 Bak de pitten zachtjes in een pan aan zonder olijfolie of een ander bakproduct totdat ze goed geroosterd zijn.
- Step 7 Doe de olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook en rode ui gedurende ongeveer één minuut, de ui zal wat glazig worden.
- Step 8 Gooi de chorizo erbij. Laat de chorizo ongeveer 2½ minuut op wat lager vuur meebakken.
- Step 9 Doe vervolgens de tuinbonen erbij en laat ongeveer 1½ minuut meebakken. De tuinbonen moeten warm worden.
- Step 10 Gooi vervolgens alle ingrediënten die in de pan zitten (dus ook de olie die nu lekker de smaak van de chorizo heeft opgenomen) in een slaschaal.
- Step 11 Doe de balsamicoazijn, de oregano en de paprikapoeder erbij en hussel dit door elkaar.
- Step 12 Doe vervolgens de tomaat, komkommer, avocado, de pitten en peterselie erbij. Hussel door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Voor mij persoonlijk hoeft er niet veel zout bij aangezien de chorizo ook al zout is.