Perzik couscoussalade

Perzik couscoussalade

Zin in een frisse, zomerse salade? Look no further! Deze salade is heerlijk om op een warme avond te eten en de gele kleur van de perzik zorgt ook nog eens voor een vrolijk tintje.

TIPS VOORAF

Lees de instructies voor het bereiden van de couscous van tevoren goed door. Zo zorg je namelijk dat de couscous perfect gaart in plaats van dat het bijvoorbeeld een weeïg geheel wordt. Roer de korrels tijdens en na het wellen los met een vork. Wellen is eigenlijk niets anders dan gekookt water bij de couscous doen en de couscous dit water vervolgens laten opnemen.

COMBINATIES

  • heerlijk om te serveren met de tahin-honingdip met falafelballetjes  (klik hier)
  • ook lekker in combinatie met de lamsworstjes met yoghurt-munt dip (klik hier)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • halve komkommer, halve avocado, halve citroen, pijnboompitten: bewaar de komkommer, avocado en citroen in folie in de ijskast (ongeveer maximaal 2 dagen) en gebruik deze ingrediënten met de pijnboompitten een andere avond voor de tonijn speltsalade (klik hier) of bulgursalade (klik hier)
  • halve komkommer, halve avocado, pijnboompitten: zie voor komkommer en avocado de bewaarwijze hierboven, gebruik een andere avond voor de tuinbonen chorizo salade (klik hier) of salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
  • halve komkommer, pijnboompitten: zie voor het bewaren van de komkommer hierboven, gebruik de producten een andere avond voor de krokante kikkererwtensalade (klik hier)
  • couscous: dit product is langer houdbaar en komt altijd wel weer van pas in de keuken voor een ander gerecht

ingrediënten perzik couscoussalade

Bereidingswijze perzik couscoussalade

juni 1, 2018
: 2 personen
: 15 min
: 5 min
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 137 gram couscous
  • 2 perziken
  • Halve avocado
  • Halve komkommer
  • Halve citroen
  • Bol buffelmozzarella
  • 2 eetlepels goede kwaliteit olijfolie
  • Grote hand pijnboompitten
  • Zout
  • Peper
Directions
  • Step 1 Bereid de couscous volgens de instructies.
  • Step 2 Rooster de pijnboompitten in een pan.
  • Step 3 Schil de perzik en komkommer en snijd in blokjes.
  • Step 4 Snijd ook de avocado en buffelmozzarella in blokjes.
  • Step 5 Doe de perzik, komkommer, avocado en mozzarella in een kom.
  • Step 6 Maak de dressing door het sap van de halve citroen en de olijfolie in een kommetje te mengen, voeg vervolgens naar smaak wat peper en zout toe aan de dressing.
  • Step 7 Doe de wat afgekoelde couscous en pijnboompitten in de schaal erbij.
  • Step 8 Voeg de dressing toe en hussel de ingrediënten goed.
  • Step 9 En klaar is je zomerse salade, enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *