We blijven in de zomerse sferen, het is tenslotte hartje augustus. Dit keer een salade met nectarines: ook weer zo’n heerlijke zomervrucht en daarmee het perfecte ingrediënt voor deze frisse salade.
TIPS
Sumak (Marqt, turkse winkel of de markt) is een specerij uit het Midden-Oosten en is fris-zuur van smaak. Omdat het al snel een te zure smaak kan geven, raad ik je aan om eerst 3 theelepels door de dressing te doen, hierna even te proeven en eventueel dan pas, als je dit wenst, nog een theelepel toe te voegen.
COMBINATIES:
- lekker met een stukje kip of iets vegetarisch
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- bulgur, halve citroen, halve komkommer, resterende radijsjes: andere avond in te zetten voor de bulgursalade (klik hier)
- veldsla, komkommer: gebruik voor de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
- munt: doe in (heet) water of bewaar in de ijskast voor een ander recept zoals de yoghurt-muntdip (klik hier)
- sumak: dit product is langer te bewaren
Bereidingswijze nectarine-mozzarella salade
Ingredients
- 70 gram bulgur
- 2 nectarines
- 9 à 10 radijsjes
- Halve komkommer
- Een tomaat
- Een avocado
- 35 gram veldsla
- De blaadjes van 2 munttakjes
- Bol buffelmozzarella
- Halve citroen
- 2 eetlepels goede kwaliteit olijfolie
- 3 à 4 theelepels sumak
- Zout & peper
Directions
- Step 1 Kook de bulgur volgens de bereidingswijze en ga door met de volgende stappen.
- Step 2 Was de nectarines, komkommer en tomaat goed en snijd in blokjes.
- Step 3 Was de radijsjes goed en snijd in kleinere stukjes.
- Step 4 Snijd de avocado en buffelmozzarella in blokjes.
- Step 5 Snijd de muntblaadjes fijn.
- Step 6 Maak de dressing door het sap van de halve citroen, de olijfolie en sumak te mengen in een kommetje. Zie Tips vooraf voor de sumak. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
- Step 7 Doe alle ingrediënten (ook de veldsla) in een kom en hussel goed. Je zomerse salade is ready to be served!