Een gerecht krijgt een fijn mondgevoel door het meerdere structuren te geven. De kikkererwten uit de oven zorgen voor een lekker krokantje. Tegelijkertijd geeft onder meer de gele paprika wat frisheid en zorgt de avocado juist weer voor wat zachtheid.
TIPS VOORAF
Hussel alle ingrediënten, behalve de saladekaas en kikkererwten goed door elkaar. Verkruimel hierna de saladekaas over de salade voor een mooie presentatie. Serveer de kikkererwten naast de salade en laat iedereen ze zelf over de salade strooien of doe dit zelf als allerlaatste stap. Zo behouden de kikkererwten hun krokantheid.
COMBINATIES
- lekker met de lamsworstjes met yoghurt-munt dip (klik hier), maar is eigenlijk overal goed mee te combineren zoals vis, vlees of vega
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- halve gele paprika: gebruik als borrelhap door in reepjes te snijden of bewaar in folie in de ijskast (maximaal ongeveer 2 dagen) en gebruik een andere avond voor de bloemkoolcouscous (binnenkort online)
- balsamicoazijn, komkommer, rode ui, witte saladekaas, pijnboompitten, sesamzaad, walnoten: waterkerssalade (klik hier)
- balsamicoazijn, komkommer, rode ui, pijnboompitten, paprikapoeder: tuinbonen chorizo salade (klik hier)
- balsamicoazijn, pijnboompitten, sesamzaad, walnoten: deze ingrediënten zijn langer houdbaar en komen altijd weer van pas, gebruik bijvoorbeeld voor een andere salade (zie mijn Salades)
- radijsjes, komkommer, paprika, witte saladekaas, pijnboompitten, rode ui: bulgursalade (klik hier)
Bereidingswijze Krokante kikkererwtensalade
mei 19, 2018
: 2 à 3 porties
: 15 min
: 40 min
: 40 min
: Makkelijk
Ingredients
- Blikje kikkererwten van 150 gram
- Halve komkommer
- Tomaat
- Halve gele paprika
- Een avocado
- 8 radijzen
- 100 gr witte saladekaas
- 2 theelepels paprikapoeder
- Halve rode ui
- Grote hand met een mix van sesamzaadjes, walnoten en pijnboompitten
- Een eetlepel goede kwaliteit olijfolie
- Olijfolie voor bakken en braden (voor de kikkererwten en ui)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Zout
- Peper
- Bakpapier
Directions
- Step 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Step 2 Spoel de kikkererwten goed af en meng ze met een eetlepel olijfolie voor bakken en braden en de twee theelepels paprikapoeder. Voeg wat zout en peper toe. Leg de kikkererwten op het bakpapier in de oven en laat ze hier 40 minuten in staan. Roer ze tussentijds een keer om en houd ze goed in de gaten. De erwten moeten lekker krokant worden.
- Step 3 Halveer de walnoten. Rooster de pijnboompitten, sesamzaadjes en walnoten in een pannetje.
- Step 4 Snijd de halve rode ui in de lengte doormidden en daarna over de breedte dicht op elkaar in plakjes (zie de foto met ingrediënten hierboven voor de ui). Doe wat olijfolie voor bakken en braden in een pan en bak de ui heel kort.
- Step 5 Schil de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Leg de platte kanten naar beneden en snijd de komkommer in plakjes zodat je halve rondjes krijgt.
- Step 6 Snijd de tomaat, avocado en radijs in blokjes.
- Step 7 Maak de dressing door de balsamicoazijn en de eetlepel goede kwaliteit olijfolie te mengen en voeg naar smaak wat zout en peper toe.
- Step 8 Doe de komkommer, paprika, rode ui, radijs, tomaat, pijnboompitten, sesamzaadjes, walnoten en dressing in een schaal en hussel goed.
- Step 9 Verkruimel hierna boven de salade de witte saladekaas.
- Step 10 Serveer de kikkererwten in een kommetje ernaast en laat iedereen ze zelf over de salade scheppen of strooi de kikkererwten als laatste over de salade.