Als je dit recept een aantal keer gemaakt hebt, wordt dit een heel makkelijk gerecht om doordeweeks te bereiden. In het gerecht gebruik ik kalkoen(schnitzel) maar je kunt dit ook prima vervangen voor kipfilet.
Tips vooraf
- kalkoen: kalkoenschnitzel is dunner en daardoor sneller gaar. Kalkoenfilet is vaak wat dikker en het is daarom handig om de filet wat platter te maken, bijvoorbeeld door te bedekken folie, op een snijplank te leggen en zacht wat platter te slaan. Hetzelfde geldt voor kipfilet.
- cajunkruiden: de sterkte verschilt erg per merk, proef eerst een beetje om te beoordelen hoe scherp het al van zichzelf is. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je wil gebruiken. Ik gebruik 2 el als de kruiden minder scherp zijn en ongeveer 1 el als de kruiden vrij scherp zijn.
Combinaties
Dit is goed te combineren met (zoete aardappel)frietjes (van Ottolenghi zijn mijn favoriet) of een puree (klik hier / klik hier) en een makkelijke salade (zie ook mijn Salades).
Overgebleven ingrediënten
- cajun, paprikapoeder, bloem: deze ingrediënten zijn langer houdbaar en komen altijd weer van pas
Bereidingswijze Krokante Kalkoen
december 11, 2020
: 2 pers
: 5 min
: 10 min
: 15 min
: Makkelijk
Ingredients
- 2 kalkoenschnitzels/filet
- 2 el bloem
- 2 tl paprikapoeder
- 8 el paneermeel
- Circa 2 el cajunkruiden
- Een geklutst ei
Directions
- Step 1 Meng in een dieper bord/schaal de bloem met paprikapoeder.
- Step 2 Doe in een ander dieper bord het geklutste ei.
- Step 3 Haal de kalkoen door het bloemmengsel en leg terug op de snijplank. Gooi het resterende bloemmengsel weg en meng nu in het bord het paneermeel met de cajunkruiden. Het maakt niet uit als niet al het bloem weg is uit het bord. Zie voor sterkte cajunkruiden mijn Tips vooraf.
- Step 4 Haal de kalkoenfilet door het ei en vervolgens door de paneermeelmix. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn en leg de schnitzel terug op de snijplank.
- Step 5 Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kalkoenschnitzels in de pan totdat ze gaar zijn. Dit duurt meestal 8-10 minuten, je kunt altijd het vlees een beetje insnijden om te zien of het gaar is. Keer ze regelmatig om. Pas ook op dat de korst niet verbrandt, zet tijdig het vuur wat lager als het te hard gaat.
- Step 6 Enjoy!