Crispy zalm

Crispy zalm

Dit gerecht heeft niet veel meer woorden nodig dan: heerlijk krokant, simpel te maken en gezond. Dus lekker naar de viswinkel en trakteer jezelf op dit recept.

TIPS VOORAF

Sesamzaadjes: heb je geen zwarte sesamzaadjes? Geen probleem, vervang dit dan door witte sesamzaadjes.

COMBINATIES

Dit is heerlijk als avondmaaltijd met een salade ernaast.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • panko, sesamzaadjes: deze ingrediënten zijn langer houdbaar
  • gemberpoeder, sojasaus: gebruik een andere keer voor de zalm in soja-ketjap-gembermarinade

Ingrediënten crispy zalm

Bereidingswijze Crispy Zalm

augustus 12, 2020
: 2 pers
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 250 gr zalm
  • 40 gr panko
  • Een el bloem
  • Een geklutst ei
  • Een el wit sesamzaad
  • Een el zwart sesamzaad
  • Een el sojasaus
  • Twee tl gemberpoeder
  • Wat chilivlokken/chilipoeder
  • Twee el olijfolie voor baden en braden
Directions
  • Step 1 Warm de oven voor op 200 graden.
  • Step 2 Snijd de zalmfilet, indien dit nog niet is gedaan, in twee stukken en leg in de sojasaus.
  • Step 3 Kluts in een kommetje het ei. Meng de panko in een andere kom met de gemberpoeder, het sesamzaad, chilivlokken en een el olie.
  • Step 4 Haal de zalm eerst door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en bedek het daarna goed met de panko door de panko er zachtjes in te drukken.
  • Step 5 Doe de zalm vervolgens in een ovenschaal, besprenkel de resterende olie over de zalm. Plaats gedurende zo’n 14 minuten in de oven. En klaar ben je!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *