Makkelijk te bereiden, fris en kleurrijk. Dat is wat dit bijgerecht een goede doordeweekse optie maakt. Daarbij is deze salade warm, wat altijd fijn is gedurende deze toch nog wat koude maanden.
COMBINATIES
Dit bijgerecht past bij veel, van vlees, kip tot vega.
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- mosterd, olijfolie, feta, sla en pompoenpitten: gebruik een andere avond voor de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
Bereidingswijze Bieten Citrus Salade
februari 23, 2020
: 2 porties
: 10 min
: 20 min
: 20 min
: Makkelijk
Ingredients
- 4 (voor)gekookte rode bieten
- 40 gram sla naar keuze
- Een handsinaasappel
- 100 gram feta
- Een tl dijonmosterd
- Een tl witte wijn azijn
- Een el goede kwaliteit olijfolie
- Een el bak- en braadolijfolie
- 2 tl honing
- 1 tl gedroogde tijm
- Een hand pompoenpitten
- Peper & zout
Directions
- Step 1 Zet de oven aan op 200 graden en ga door met de volgende stappen.
- Step 2 Verwijder de schil van de sinaasappel. Leg een kwart van de vrucht opzij en snijd de rest in partjes. Knijp het overgehouden kwartje boven een kommetje uit. Doe de partjes in een slakom. Het sap dat is vrijgekomen op de snijplank doe je in het kommetje met sap.
- Step 3 Snijd de bieten in kleinere partjes. Doe in een kom en hussel de helft van de sinaasappelsap, een tl honing, de gedroogde tijm, een el bak- en braadolijfolie en wat peper en zout erdoorheen. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de bieten erover. Laat ze gedurende 20 minuten in de oven bakken en ga door met de volgende stap.
- Step 4 Maak de dressing door de rest van het sap te mengen met een tl honing, een el goede kwaliteit olijfolie, de witte wijn azijn en de mosterd.
- Step 5 Doe de sla bij de partjes sinaasappel.
- Step 6 Haal de bieten uit de oven en doe ze ook in de kom. Voeg de pompoenpitten en de dressing toe en hussel alles goed.
- Step 7 Verkruimel als laatste de feta boven de salade en de salade is klaar om op tafel gezet te worden.