Dit gerecht heeft niet veel meer woorden nodig dan: heerlijk krokant, simpel te maken en gezond. Dus lekker naar de viswinkel en trakteer jezelf op dit recept.
TIPS VOORAF
Sesamzaadjes: heb je geen zwarte sesamzaadjes? Geen probleem, vervang dit dan door witte sesamzaadjes.
COMBINATIES
Dit is heerlijk als avondmaaltijd met een salade ernaast.
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- panko, sesamzaadjes: deze ingrediënten zijn langer houdbaar
- gemberpoeder, sojasaus: gebruik een andere keer voor de zalm in soja-ketjap-gembermarinade
Bereidingswijze Crispy Zalm
augustus 12, 2020
: 2 pers
: 20 min
: Makkelijk
Ingredients
- 250 gr zalm
- 40 gr panko
- Een el bloem
- Een geklutst ei
- Een el wit sesamzaad
- Een el zwart sesamzaad
- Een el sojasaus
- Twee tl gemberpoeder
- Wat chilivlokken/chilipoeder
- Twee el olijfolie voor baden en braden
Directions
- Step 1 Warm de oven voor op 200 graden.
- Step 2 Snijd de zalmfilet, indien dit nog niet is gedaan, in twee stukken en leg in de sojasaus.
- Step 3 Kluts in een kommetje het ei. Meng de panko in een andere kom met de gemberpoeder, het sesamzaad, chilivlokken en een el olie.
- Step 4 Haal de zalm eerst door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en bedek het daarna goed met de panko door de panko er zachtjes in te drukken.
- Step 5 Doe de zalm vervolgens in een ovenschaal, besprenkel de resterende olie over de zalm. Plaats gedurende zo’n 14 minuten in de oven. En klaar ben je!