Deze rustieke quiche is puur comfortfood maar dan wat verantwoorder. De pompoen geeft samen met de kruiden een heerlijke en verrassende twist. Het perfecte gerecht om op een zondagavond te bereiden.
COMBINATIES
Dit is een geheel hoofdgerecht voor 2 personen. Je kunt er nog een simpele salade bij maken.
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- bladerdeeg, pompoen, feta, honing en kruiden: gebruik voor de Gevulde pakketjes (klik hier)
- pompoen, kruiden: gebruik een andere keer voor de Pompoen Linzen curry (klik hier)
- pompoen, feta: zet in voor de Kleurrijke Pompoen & Linzen salade (klik hier)
Bereidingswijze Pompoen Quiche
Ingredients
- 4 vellen bladerdeeg
- Kwart flespompoen (circa 230 gr)
- 5 cherrytomaatjes
- Halve rode ui
- Een knoflookteen
- 50 gr feta
- 2 eieren
- 200 ml (light) room
- Takje rozemarijn
- Een el gedroogde tijm
- Een tl gemalen komijnzaad
- Een tl kurkuma
- Een el paprikapoeder
- Snuf chilipoeder of iets dergelijks
- Peper & zout
- Twee el olijfolie
- Een el honing
- Gekaramaliseerde ui
- Halve rode ui
- Een tl balsamico azijn
- ½ el olijfolie
- Wat boter
Directions
- Step 1 Leg de bladerdeegvellen buiten de ijskast om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm in met olijfolie. Bedek eventueel de bodem met bakpapier.
- Step 2 Schil de pompoen. Indien het gedeelte een zaadlijst heeft, verwijder dit dan. Rasp de pompoen.
- Step 3 Snijd de knoflook, de helft van de rode ui en de rozemarijn fijn. Hussel vervolgens de fijngesneden ingrediënten met de pompoen, gedroogde tijm, olijfolie, honing en wat peper en zout. Zet even opzij.
- Step 4 Verdeel het bladerdeeg over de taartvorm. Je zult de vellen iets moeten snijden om het zo goed mogelijk over de bodem en de zijkanten te verdelen. De randen hoeven niet enorm hoog te zijn. Zorg wel dat er geen openingen zijn. Prik wat gaatjes in de bodem. Zet de taartvorm gedurende 10 minuten in de oven en ga door met de volgende stap.
- Step 5 Snijd de tomaten in plakjes. Klop de eieren en room door elkaar. Roer vervolgens het paprikapoeder, komijnzaad, kurkuma, chilipoeder en peper en zout door het room-eimengsel.
- Step 6 Haal de taartbodem uit de oven, pas op: de vorm zal heet zijn! Verdeel het pompoenmengsel over de bodem. Giet het roommengsel eroverheen en verdeel hierna de feta en tomaat over het mengsel. Zet gedurende circa 30 minuten in de oven.
- Step 7 Gedurende deze periode kun je de uien karamaliseren. Snijd de resterende rode ui in kleine ringetjes. Verwarm de olijfolie en boter in een pan. Voeg de rode ui toe en zet het vuur wat lager. Laat het even bakken totdat de rode ui zacht wordt (circa 10 minuten). Voeg dan de balsamicoazijn toe en laat het nog even bakken totdat je de azijn niet meer ziet. Pas op dat het niet aanbrandt!
- Step 8 Haal de quiche uit de oven. Verdeel de gekaramaliseerde ui over de quiche en je bent klaar!