Deze frozen mango bowl is heerlijk als ontbijt of als lunch. Lekker fris en in een handomdraai gemaakt. Ps. na een avond drankjes te hebben gedaan, kan dit ontbijt ook erg prettig zijn.
TIPS VOORAF
- melk: je kunt zelf de melksoort kiezen, van halfvolle melk tot amandelmelk, het kan allemaal
- topping: je kunt zelf kiezen wat je erbij wilt doen qua fruit maar ook qua granen, zaden, noten of pitten
COMBINATIES
- eet als ontbijt of als lunch
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- bevroren mango: bewaar afgesloten in het doosje in de vriezer voor een andere keer
- halve banaan: gebruik als topping bij de bowl
- kwark: gebruik een andere ochtend met wat fruit en granola als ontbijt
- citroen: bewaar verpakt in folie ongeveer maximaal 2 dagen in de ijskast en gebruik voor een ander recept. Zie ook mijn recepten waar ik vaak gebruik maak van citroen. Je kunt de citroen natuurlijk ook in schijfjes in een karaf water of heet water doen.
- gember: doe in schijfjes in heet water of in een karaf met koud water. Of gebruik het bijvoorbeeld voor de Aardbei Mango Gember delight (klik hier) .
Bereidingswijze frozen mango bowl
april 14, 2019
: 1 portie
: 15 min
: 15 min
: Makkelijk
Ingredients
- 125 gram bevroren mango stukjes
- Halve banaan
- Stukje gember
- 3 el melk naar keuze
- 2 el (magere) kwark
- Paar druppels citroensap
- Topping naar keuze: ik heb kiwi, blauwe bessen, granola en granaatappelpitjes gebruikt
- Geen ingrediënt, wel benodigd: keukenmachine
Directions
- Step 1 Snijd het fruit dat je als je topping gaat gebruiken. Zet even opzij.
- Step 2 Snijd het vel van de gember en rasp de gember fijn. Doe de mango, banaan, geraspte gember, melk, kwark en een paar druppels citroensap in de keukenmachine. Maal fijn tot een gladde massa. Tussendoor kun je het mengsel even doorroeren zodat alle stukjes goed fijngemalen worden.
- Step 3 Doe het mengsel vervolgens in een kom en voeg alle toppings toe.
- Step 4 Jouw bowl is klaar!