Parelcouscous salade met gegrilde pruim

Parelcouscous salade met gegrilde pruim

Het begint weer lente te worden! En dit seizoen vraagt om frisse salades met fruit. Ondanks de zon die zich af en toe laat zien, kan het nog fris zijn en daarom mogen de salades nog best lekker warm zijn. Deze vullende maaltijdsalade voldoet aan al deze wensen.

TIPS VOORAF

  • parelcouscous (grotere AH) heeft de structuur van kleine pastaballetjes en is dus net weer even wat anders dan couscous

COMBINATIES

  • deze salade is vullend en kan dus als hoofdgerecht worden gegeten

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • veldsla, komkommer, Hüttenkäse: gebruik een andere keer voor de Salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
  • parelcouscous: dit product is wat langer houdbaar en kun je een andere keer gebruiken voor de Frisse parelcouscous salade (klik hier)
  • tahin, honing, citroen, Griekse yoghurt: bewaar de citroen afgedekt in de ijskast (maximaal ongeveer 2 dagen) en gebruik een andere keer voor de Boterzachte aubergine (klik hier), je kunt dit gerecht natuurlijk ook als voorgerecht maken op de avond dat je de maaltijdsalade gaat eten

Ingrediënten parelcouscous salade pruim

Bereidingswijze Parelcoussalade met gegrilde pruim

maart 29, 2019
: 10 min
: 20 min
: 30 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 150 gr parelcouscous
  • 30 gr veldsla
  • 3 pruimen
  • Halve komkommer
  • Een avocado
  • Halve citroen
  • 6 tl Hüttenkäse
  • Handje bieslook
  • Hand cashewnoten
  • Een el tahin
  • Een el goede kwaliteit olijfolie voor de dressing
  • 1½ el olijfolie voor bakken en braden voor de pruimen
  • Een el Griekse yoghurt
  • 3 tl honing voor de pruimen
  • Een tl honing voor de dressing
  • Peper en zout
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 200 graden en kook water voor de parelcouscous. Ga ondertussen door met de volgende stappen.
  • Step 2 Spoel de pruimen goed af, snijd in 8 partjes en verwijder tijdens het snijden de pit. Halveer alle partjes vervolgens. Doe de stukjes pruim hierna in een ovenschaal en meng goed met 1½ el olijfolie en 3 tl honing. Voeg tenslotte nog wat peper en zout toe. Laat gedurende 15 à 20 min in de oven staan.
  • Step 3 In de tussentijd kook je de parelcouscous volgens de bereidingswijze en ga je door met de volgende stap. Geen stress als de parelcouscous al eerder klaar is dan de rest. Giet het dan af en doe terug in de pan met een deksel erop om het warm te houden.
  • Step 4 Spoel de komkommer goed af en snijd in hele kleine stukjes. Snijd de avocado in blokjes. Doe beide ingrediënten plus de gewassen veldsla in een kom. Spoel de bieslook goed af en knip in kleine stukjes boven de kom.
  • Step 5 Maak de dressing door de tahin, goede kwaliteit olijfolie, yoghurt, 2 el sap van de citroen en de honing met elkaar te mengen. Voeg vervolgens 2 el warm water toe en roer goed. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Gooi de rest van de halve citroen nog niet weg!
  • Step 6 Als de parelcouscous klaar is, gooi je er een klein scheutje olijfolie bij en roer je dit even door. Doe de parelcouscous in de kom erbij, voeg ook de pruim toe. Breek de cashewnoten vervolgens boven de kom. Pers de rest van de halve citroen boven de salade uit en meng hierna alles goed.
  • Step 7 Verdeel tenslotte de Hüttenkäse over het geheel.
  • Step 8 Serveer de salade op tafel met het kommetje met de dressing ernaast. Je kunt dan zelf de hoeveelheid dressing bepalen én het ziet er mooier uit.
  • Step 9 Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *