Sinterklaas is het land nog niet eens uit maar bij mij staat de kerstmuziek al op en vult mijn hoofd zich met kerstideeën. Tijdens mijn trip in Zuid-Afrika kwam ik tijdens een etentje ijsblokjes -of eerder gezegd grotere ijsbollen- tegen gevuld met een eetbaar blaadje. Dit bracht mij op dit idee voor een kerstdiner of kerstborrel: ijsblokjes gevuld met eetbare kerstkleuren.
TIPS VOORAF
- ijsblokjesvorm: je kunt natuurlijk gewoon de traditionele ijsblokjesvorm gebruiken. Let er dan wel op dat hier minder per vakje inpast en je een kleiner formaat van bijvoorbeeld cranberry’s en blaadjes/takjes zal kunnen gebruiken. Bij de Blokker vond ik bij toeval ijsblokjesvormen die rond zijn en die groter qua formaat zijn.
- vulling: ik heb cranberry’s en takjes rozemarijn gebruikt, dit vind ik zelf een perfecte kerstcombinatie. Je kunt natuurlijk voor alles gaan wat eetbaar/niet giftig is.
COMBINATIES:
- doe in een karaf water/andersoortige drank of in drankjes zoals de Christmas G&T’s (binnenkort online)
Bereidingswijze kerstijsblokjes
Ingredients
- Cranberry's (hoeveelheid naar keuze)
- Rozemarijntakjes (hoeveelheid naar keuze)
- Water
- Geen ingrediënt, wel benodigd: ijsblokjesvorm & schaar
Directions
- Step 1 Spoel de cranberry’s en rozemarijn goed af.
- Step 2 Knip de rozemarijn in kleinere takjes.
- Step 3 Vul de ijsblokjesvorm met de cranberry’s, rozemarijn en water. Plaats vervolgens voorzichtig in de vriezer.
- Step 4 Even laten bevriezen en klaar zijn jouw feestelijke & originele ijsblokjes!