Bij de zomer hoort watermeloen. Watermeloen zorgt voor hydratatie tijdens de warme dagen en heeft een prachtige vrolijke kleur. Goed excuus dus om er een lekker sapje van te maken. De combinatie met limoensap en gember maakt het net weer even wat anders en nog wat frisser.
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- halve watermeloen, gember, agavesiroop: gebruik voor de watermeloen-aperol granita (klik hier)
- halve watermeloen: in te zetten voor de watermeloensalade (klik hier) of snijd in blokjes en eet als ontbijt met wat yoghurt en muesli
- gember: snijd in plakjes en doe in (heet) water of gebruik voor de aardbei-mango-gember delight (klik hier)
Bereidingswijze watermeloen splash
augustus 11, 2018
: 350 à 400 ml
: 15 min
: 15 min
: Makkelijk
Ingredients
- Helft van een mini watermeloen (circa 1700 gram incl. schil)
- Limoen
- 2 plakjes gember
- 3 theelepels agavesiroop
- Geen ingrediënten maar wel benodigd: keukenmachine en zeef
Directions
- Step 1 Snijd het vruchtvlees van de halve mini watermeloen in blokjes en doe in de keukenmachine.
- Step 2 Doe het sap van de limoen en de agavesiroop erbij.
- Step 3 Snijd 2 plakjes van de gember, verwijder de schil en maak kleinere stukjes van de gemberplakjes. Doe in de keukenmachine erbij.
- Step 4 Maal de ingrediënten helemaal fijn en zorg dat het een goed gemixt geheel wordt.
- Step 5 Haal het sap door een zeef en je bent klaar. Enjoy!