Bij de zomer horen frisse drankjes van zoet zomerfruit. Aardbeien en perziken zijn volop aanwezig tijdens dit seizoen en zijn dan ook het perfecte ingrediënt voor een verfrissende limonade. Mooie bijkomstigheid is dat de mix voor een mooie zachtroze kleur zorgt.
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- munt: stop een aantal takjes ter garnering in de karaf met limonade of gebruik de rest voor de yoghurt-muntdip (klik hier) of de speltsalade met peer en groene aspergetips (klik hier)
- honing: dit ingrediënt is langer houdbaar en is dus altijd weer te gebruiken, bijvoorbeeld voor de tahin-honingdip met falafelballetjes (klik hier), de bulgursalade met halloumi (klik hier), de waterkerssalade (klik hier), het gezonde bramenijs (klik hier) of als smeersel op een cracker
Bereidingswijze perzik & aardbei limonade
juli 28, 2018
: 1,3 liter
: 15 min
: Makkelijk
Ingredients
- 8 wilde perziken
- 250 gram aardbeien
- Een citroen
- 10 muntblaadjes
- 2 à 3 eetlepels honing
- 1,2 liter water
Directions
- Step 1 Schil de perziken en snijd in grove stukken.
- Step 2 Was de aardbeien en ontkroon ze.
- Step 3 Spoel 10 muntblaadjes af.
- Step 4 Doe de perziken, aardbeien, muntblaadjes en het sap van de hele citroen in de blender. Mix de ingrediënten totdat het een glad geheel is.
- Step 5 Giet het mengsel door een zeef en vang op in een kom. Doe het mengsel hierna in een karaf en schenk het water erbij.
- Step 6 Voeg de honing toe en roer het geheel goed door. Ik raad je aan om met 2 eetlepels te beginnen, vervolgens te proeven en hierna eventueel nog een eetlepel toe te voegen als je vindt dat het wat zoeter mag.
- Step 7 Enjoy your summer lemonade!